vr. mei 24th, 2024

Chauffeur rijdt zijn dieseltank stuk op betonblok

De lier – Zaterdagmiddag werd de brandweer van De lier ter assistentie gevraagd voor een hulpverlening op het handelscentrum Westerlee aan de Jogchem van der Houtweg, Een Spaanse chauffeur van een vrachtwagen wilde keren op het bedrijventerrein, maar zag daarbij een betonblok over het hoofd.

De dieseltank van de vrachtwagen werd geraakt en raakte lek, na pas enkele honderden meters kwam de chauffeur erachter dat er iets niet klopte aan zijn vrachtwagen. In zijn spiegels zag die een spoor van lekkage achter zijn vrachtwagen vandaan komen, en heeft toen de vrachtwagen aan de kant gezet. Omstanders hebben toen de brandweer en politie gebeld om te assisteren. De brandweer heeft met speciale absorptiekorrels de diesellekkage bedekt. De politie heeft na verdere inspectie van de vrachtwagen ontdekt dat er meer schade is dan alleen de dieseltank, en heeft de chauffeur met behulp van een tolk uitgelegd dat de vrachtwagen en zijn trailer in deze conditie niet de weg op mag en eerst gerepareerd moet worden. Medewerkers van het handelscentrum gaan de vrachtwagenchauffeur verder helpen met het afwikkelen van de schade. Het wegdek zal later op de dag professioneel gereinigd gaan worden.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.