vr. mei 24th, 2024

Bouwcontainer vliegt in de fik Huis ter Lucht-Maasland

Maasland – Vrijdagmiddag om 16:48 werd de brandweer van Maasland opgeroepen voor een containerbrand aan de Huis ter Lucht. De brandweer die net terug was op de kazerne van een andere melding kon gelijk weer door.

Bij een vrijstaande woning was een bouwafvalcontainer in brand gevlogen en zorgde voor aardig wat rookoverlast. Een bewoner heeft nog geprobeerd te brand te blussen met een tuinslang maar het was snel duidelijk dat de brandweer voor dit klusje moest komen. 

De brandweer heeft de brandende container vakkundig geblust, wel moest de brandweer voor de watervoorziening extra water uit de naast gelegen vliet halen. Na ongeveer 20 minuten was de brand meester en kon de brandweer weer retour naar de kazerne. Wat de oorzaak was van de brand is nog onbekend eveneens wat voor materiaal er heeft gebrand in de container.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.